episil® - en barriär mot smärta

Frågor & svar

Hur använder jag episil®?

episil® sprayas in i munnen och fördelas över de såriga ytorna med hjälp av tungan. Det är bra om man kan rikta strålen mot de mest utsatta områdena i munnen. episil® bildar ett gelskikt på munslemhinnan som skyddar mot smärta.

När kan jag börja använda episil®?

Det är en fördel om du börjar använda episil® så snart du märker att du börjar få problem med oral mukosit. På så sätt blir man van vid att använda episil® och vet hur den skyddande barriären fungerar. Det finns även vissa indikationer på att episil® förbättrar även andra symptom vid oral mukosit.

Kan episil® förebygga uppkomsten av oral mukosit?

episil® fungerar som ett mekaniskt skydd på slemhinnan och kan inte påverka uppkomsten av oral mukosit men det finns studier som indikerar att den skyddande barriären gör att problemen med oral mukosit minskar. Mikrobiologiska studier har visat att vissa bakterier växer mycket sämre under den skyddande barriären och därmed kan risken för bakterieinfektioner i munhålan reduceras.

Hur länge kan jag behandla med episil®?

Du kan använda episil® under 30 dagar sedan bör du rådfråga din läkare.

Hur ofta behöver jag dosera episil®?

Du kan dosera episil® allt efter behov. Våra kliniska studier har visat att smärtlindringen kvarstår i upp till 8 timmar. När man äter nöts den smärtlindrande barriären så småningom bort och man behöver tillföra ytterligare episil®.

Hur snabbt ger episil® effekt?

Smärtan lindras inom ett par minuter i samband med att den skyddande barriären bildas. Det är naturligtvis viktigt att episil® täcker de såriga ytorna.

Vad innehåller episil®?

episil® innehåller en blandning av lipider som bildar en gel vid upptag av små mängder vatten från saliven i munnen. episil® innehåller även små mängder etanol som kan ge en snabbt övergående sveda när man tar episil®.

Kan jag ta värktabletter i kombination med episil®?

Ja, episil® verkar enbart lokalt i munhålan och där den bildar en skyddande barrär.

Jag är allergisk. Kan jag använda episil®?

Du bör inte använda episil® om du är allergisk till något av ämnena i episil®.

Var kan jag köpa episil®?

Du kan köpa episil® direkt via nätbutiken här (klicka på bilden uppe till höger på sidan för mer information).

Hur ska jag förvara episil®?

Förvara episil® i rumstemperatur och i sin ytterförpackning. Förvara den utom syn- och räckhåll för barn.